Mitä G1-poikien harjoituksissa tapahtuu? -Haastattelussa valmentaja Taru Kuparinen
Julkaistu: 29.11.2016 00.00

Mitä G1-poikien harjoituksissa tapahtuu? -Haastattelussa valmentaja Taru Kuparinen


Hieman yli kolmekymmentä 7-vuotiasta poikaa kiiruhtaa sunnuntai-aamuna ennen kymmentä valmistautumaan innokkaana harjoituksiin Martin hallille. Vanhempia on mukana auttamassa kaukalon pystyttämisessä, jotta harjoitukset voivat alkaa ajallaan. Mahtavaa yhteishenkeä ja harrastuksen tukemista! Vanhempien joukosta löytyy myös joukkueen viisi valmentajaa: Mikko Mäenpää, Miia Tikkari-Aaltonen, Jani-Pekka Jauhiainen, Niko Rytkönen sekä Taru Kuparinen ja joukkueenjohtaja Susa Meltola.

Ei voi kuin ihailla treenien sujumista mahtavasti, kun kaikilla on takanaan työ- ja kouluviikot omine arjenhaasteineen.


Valmentaja Taru Kuparinen, miten G1-pojat harjoittelevat?:

- Pojat harjoittelevat kaksi kertaa viikossa: Sunnuntaisin koko joukkueen (36 poikaa) voimin ja tiistaisin kahdessa eri ryhmässä. Kerran viikossa on myös harjoituspelivuoro, jolloin kerrallaan yksi peliryhmämme pelaa harkkapelin vaihtuvia vastustajia vastaan.

Suunnitellaanko harjoituksia etukäteen? Miten? Mitä pitää huomioida suunnittelussa?:

- Treenit suunnitellaan aina etukäteen ottaen huomioon mikä on kuukauden teema harjoitussuunnitelmassa ja kummalle treeniryhmälle treenit vedetään. Pidempään pelanneet pystyvät jo monimutkaisempiin harjoitteisiin. Treenisuunnitelmat saatetaan aina kaikkien paikalle tulevien valmentajien tietoon jo ennen treenejä.

Onko suunnitelmien teossa haasteita, minkälaisia?

- Haasteita tuo pelaajien erilaiset taitotasot - jokaisen pelaajan pitäisi kuitenkin päästä harjoittelemaan asioita, jotka vievät häntä pelaajana eteenpäin. Pyrkimys on myös suunnitella sellaisia treenejä, että seisoskelua ja jonottamista tulisi mahdollisimman vähän. Harjoitteiden pitää olla myös sopivan vaativia/helppoja, jotta treenistä saadaan irti "täydet tehot".

Mitä teette harjoituksissa/ Mitä kaikkea harjoittelette?:

- Yhdellä treenikerralla treenataan yleisliikkuvuutta ja motoriikkaa, tehdään erilaisia lajiharjoitteita huomioiden sekä pallonkäsittelytaitojen että pelitaktiikan kehittyminen. Treenien tempo vaihtelee harjoitteista toiseen - välillä mennään kovalla sykkeellä ja sen jälkeen palautellaan hidastempoisemmalla harjoitteella, jossa usein joutuu käyttämään enemmän päätään. Treenaamme myös esim. reaktionopeutta. Treeneihin sisältyy myös peliosuus, joka ei välttämättä aina ole treenien lopussa, eikä valttämättä aina isolla kentällä, vaan pelaamme usein pienpelejä, koska niissä yksittäinen pelaaja saa paljon enemmän pallokosketuksia kuin ison kentän pelissä.

Mikä on harjoitusten tavoite, mihin erilaisilla harjoitteilla pyritään?:

-Kaikkien harjoitusten tavoite on oppia miten salibandypeliä pelataan ja kuinka pelaamme paremmin yksilöinä ja joukkueena. Tärkeä tavoite on myös, että pienet pelaajanalut innostuvat lajista ja että he tykkäävät käydä treeneissä.

Lopuksi, kuinka saatte suuren joukkueen pysymään "ruodussa"? Joukkueessa on kuitenkin hyvässä lykyssä lähemmäs neljäkymmentä 7-vuotiasta poikaa :

- Joukko pysyy pääsääntöisesti "ruodussa" vaihtelevilla treeneillä, jonostusten ja luppohetkien minimoinnilla ja tietenkin sillä, että kaikki valmentajamme puuttuvat "ei-toivottuun" käytökseen.

Kiitos vastauksista, Taru.


Harjoituksia voi tulla seuraamaan ylätasanteelta: harjoitukset ovat tiistaisin Pohjoispuiston koululla klo17-19 ja sunnuntaisin Martin hallilla klo10-11. Harjoitupelivuoro on lauantaisin Pohjoispuiston koululla klo10-11, tervetuloa kannustamaan ja tutustumaan joukkueeseemme.

Mikäli mielitte joukkueen toimintaan mukaan pelaajana, taustahenkilönä, tukijana tai muuna, ota yhteys joukkueenjohtajaan, Susa Meltolaan (yhteystiedot löydät joukkueemme sivuilta).

Seuran uusimmat