Kausi päättyy epidemian aiheuttamien toimenpiteiden vuoksi
Julkaistu: 25.03.2020 00.00

Kausi päättyy epidemian aiheuttamien toimenpiteiden vuoksi

Uskoiko kukaan vielä talvilomalla, että olisimme nyt tässä tilanteessa? Vielä muutama viikko sitten kaikki pyöri normaalisti, haaveiltiin tulevista peleistä ja fiilisteltiin hyvin menneitä treenejä. Tehtiin suunnitelmia kauden loppua varten, sekä valmisteltiin tulevaa. Kuka pelaa tai valmentaa vielä ensi kaudella, tai mistä saadaan uusi joukkueenjohtaja poistuvan tilalle. Ikuinen valmentajapula tai luottotoimihenkilön poistuminen joukkueelta oli vielä hetki sitten iso asia. Kun asiaa tarkastelee tässä hetkessä, nuo ongelmat voivat tuntua aika pieniltä ja yhdentekeviltä.

Meidänkin seurassamme monet tuskailevat lomautuksien, tai oman yrityksen liiketoiminnan pysähtymisen kanssa. Joudutaan tekemään isoja liikkeitä, jotta ruokaa olisi pöydässä. Samaan aikaan kodeissa opetellaan etäkoulunkäyntiä, mikä yhdessä perheessä sujuu helposti, kun toisessa perheessä saatetaan tuskailla pienempien lasten hoidon ja omien etätöiden kanssa. Jokaiselta meiltä vaaditaankin nyt hyvää paineensietokykyä, koska maailma ei tähän pysähdy. Jossain vaiheessa paluu arkeen on vääjäämätön, ja silloin meidän pitää olla valmiina ja toimintakykyisiä.

Tämä kausi on meidän osaltamme pakottavista syistä lähes paketissa. Seuran ja joukkueiden taustojen työ ei kuitenkaan ole vielä ohi, eikä ole aika siirtyä kesälomille. Miesten edustuskin oli kovaa vauhtia menossa kohti nousukarsintoja. Tätä kirjoittaessa niiden kohtalo on vielä epäselvä. Lähdetäänkö ensi kaudelle niin kuin tätä kautta ei olisi tapahtunutkaan? Salibandyliitto tekee tämän asian tiimoilta päätöksiä, ja informoi kun tietoa on.

Kausi päättyi, kun vain muutamia pelejä oli enää pelaamatta. Sport Club Hyvinkää ry:n hallitus linjasi kokouksessa 24.3.2020, että toiminnan keskeyttämisestä huolimatta joukkueiden kausimaksuja ei saa palauttaa. Jos joukkueen talous on kunnossa, niin lisää ei kuitenkaan tarvitse laskuttaa. Jälkimmäinen tarkoittaa siis tilanteita, joissa kaikki erät eivät vielä ole menneet maksuun. Jojojen ja rahastonhoitajien aktiivisuus on tässä välttämätön, jotta mahdollisiin ongelmiin päästäisiin tarttumaan hyvissä ajoin.

Joukkueiden ja seuran taloudet ovat pääosin kiitettävässä kunnossa, eikä suuriin toimenpiteisiin onneksi ole tarvetta. Monilla seuroilla salimaksut kalliista halleista pyörivät edelleen, eikä maksujen keskeytystä ole luvassa. SCH, kuten muutkin hyvinkääläiset urheiluseurat saivat perua kaikki vuoronsa, maksukatkon tullen voimaan välittömästi. Kaikki SCH:n salivuorot toukokuun loppuun saakka on peruttu. Kesää koskevia vuoroja on ennen tilanteen syntyä haettu, mutta niiden kohtalosta ei ole vielä päätöstä.

Valmennuspäällikkömme Marko Huhtamella työstää parasta aikaa omatoimiharjoitteita joukkueiden ja pelaajien käyttöön. Toivomme että nämä ohjeet otettaisiin arkeen mukaan, jotta olisimme hyvässä kunnossa ja pelivireessä myös kauden jatkuessa syksyllä.

Ensi kauden suunnittelua ei pidä poikkeustilasta huolimatta unohtaa. Try-outteja emme pysty nyt järjestämään, mutta toivottavasti niitä koskevat rajoitteet purkautuvat ennen seuraavan kauden alkua. Joukkueiden taustojen tulisi edelleen järjestää pitämättä jääneet vanhempainillat, sekä aloittaa suunnittelu ensi kautta varten. Kokoontuminen kuitenkin on edelleen kielletty, joten meidän on käytettävä olemassa olevia sovelluksia, kuten nyt monelle tutuksi tullutta Teams palvelua.

Seuraavaa kautta valmisteleva kevään ylimääräinen vuosikokous joudutaan valitettavasti myös perumaan. Kokouksessa käsiteltävänä asiana olisi ollut myös tulevan kauden jäsenmaksun suuruus. Seuraavan kerran asiasta voidaan päättää syksyn vuosikokouksessa, mutta viivästyminen saattaa aiheuttaa seuralle lieviä taloudellisia huolia. Pulassa emme missään tapauksessa ole, mutta joitain toimenpiteitä viivästys voi aiheuttaa. Yhtenä vaihtoehtona on harkittu jäsenmaksun keräämistä vapaaehtoisperiaatteella, jo ennen kuin maksun suuruus on kokouksessa päätetty ja hyväksytty.

Arkikiireiden nyt rauhoituttua, on tilaisuus viettää yhteistä aikaa perheen kanssa, vaikka ulkoilun, lautapelien tai askartelujen parissa. Tilanne on kaikin puolin poikkeuksellinen, ja hermot välillä koetuksella, mutta tästäkin aivan varmasti selvitään. Tässä hetkessä haluan toivottaa teille kaikille voimia ja pitäkää huolta niin itsestänne kuin läheisistänne!

Kiitos kaikille kaudesta tähän saakka, pysytään terveinä!

Jani Ahola
Puheenjohtaja
Sport Club Hyvinkää ry
040 779 4471
jani.ahola@sch.fi

Seuran uusimmat