SCH P04 Red B-haastajasarjan finaalissa kullalle
Julkaistu: 17.04.2019 00.00

SCH P04 Red kohtasi B-haastajasarjan finaalissa arkivastustajansa Icehearts Punaisen. Peli alkoi tunnustellen, mutta Icehearts sai luotua muutamia vaarallisia tilanteita vastahyökkäyksillään. Pallo pomppi muutenkin paljon ja kontrolloitua peliä ei kumpikaan joukkue saanut aikaiseksi. Avausmaali nähtiin kuuden minuutin pelin jälkeen, kun Iceheartsin sentteri Rainer Korp onnistui lyömään takalaidasta kimmonneen pallon SCH:n maaliin korkealtakin mailalta näyttäneellä osumallaan. Tästä alkoi pieni kalabaliikki, mutta maali hyväksyttiin. Lisää seurasi, kun heti seuraavassa vaihdossa sama mies karkasi puolustajien välistä maalin tekoon. Kaksi minuuttia tästä Iceheartsin Serhat Bolaghi lisäsi johdon jo lukemiin 0-3, kun hänet oli jätetty mielipaikalleen maalin kulmalle ilman miesvartiointia. SCH:n pojat kaipasivat herätystä ja aikalisän jälkeen peliä saatiin paremmin uomiinsa. Erä päättyi tilanteessa 1-3, kun SCH:n Anttoni Tallgren sivalsi kavennuksen vähän ennen erätaukoa Eero Aittokallion syötöstä.

Toisessa erässä eroa lähdettiin kuromaan umpeen. Niko Andelin onnistuikin tekemään SCH:n toisen maalin, kun Hannes Kärki tarjoili namupassin kulmalyönnistä. Icehearts ei tästä hätkähtänyt, vaan pari minuuttia myöhemmin Rainer Korp onnistui sutimaan maalinedushässäkästä lukemat 2-4. Ennen erän loppua SCH:n Jimi Pirttilahti kavensi lukemat 3-4:ään Niklas Lindholmin syötöstä.

Kolmannen erän alussa SCH pääsi kokeilemaan ylivoimaa siinä onnistumatta. Ajassa 35:06 kaivattu tasoitus syntyi hieman onnekkaastikin, kun Jimi Pirttilahden veto kimposi vastustajan mailasta maalin perukoille, syöttäjänä Markus Raunio. Erän loppu olikin varsinainen trilleri ja näytti jo menevän jatkoajalle, kunnes Jooa Rissanen purjehti laidasta väkisin läpi ja syötti takatolpalle, josta Jimi Pirttilahti viimeisteli hattutemppunsa rystyohjauksella. Iceahearts yritti vimmatusti tasoitusta, mutta hienosti pelannut SCH:n maalivahti Jasper Lempinen torjui kaiken. Lopussa ilman maalivahtiakin pelannut Icehearts sai kaivaa pallon vielä kerran omasta maalistaan, kun SCH:n Miro Seppä roikotti pallon maaliin puolikentän toiselta puolen. SCH:n voittojuhlat alkoivat loppuluvuissa 6-4. Hieno päätös kaudelle ja tästä iso kiitos pelaajille, joukkueen toimihenkilöille sekä katsomossa jännittäneille ja villisti kannustaneille vanhemmille.

Joukkue lähtee vielä TFT2019 –turnaukseen Tampereelle huhtikuun lopulla ennen kauden päättymistä.