7 yötä kauden alkuun
25.9.2016 17:24 Uutisointi / Miehet 2

SCH M2

7 yötä vihellykseen!

M2 jengissä eletään jännän äärellä. Sunnuntaina laitetaan ensimmäistä kertaa pallo virallisesti divaripeleissä keskipisteelle Myllypurossa. Toukokuussa homma ei näyttänyt silti näin valoisalta.

Huhtikuussa aloitetun projektin tiedettiin olevan haastava. Kahden repaleisen joukkueen yhdistäminen yhdeksi uudeksi joukkueeksi on aina hankalaa. Joukkueiden pelaajien oletettiin olevan kiinnostuneita pitkäjänteisestä tekemisestä jossa keskiöön nousisi kunnon harjoittelu sekä sitoutuminen joukkueen tekemiseen. Todellisuus oli kuitenkin toinen. Pelaajia virtasi muihin joukkueisiin ja Nimenhuutoa sekä Whatsapp ryhmää siivottiin toukokuun alussa huolella.

Toukokuun Try-outeilla pyöri 10-15 pelaajaa sekä muutama ”kenties” kiinnostunut. Salien loputtua puolessa välissä kuukautta, alettiin pelaajistolta kysellä lopullista sitoutumista kauteen. Rosteriin taidettiin saada tuolloin 13+2. Ei voi kun nostaa hattua sille porukalle joka uskoi tuolloin joukkueen kokoamiseen.

Tuolloin taustojen kanssa mietittiin millaista toimintaa pyöritettäisiin ja kenelle se suunnattaisiin. Seuran puolelta tuli selkeä toive urheilullisuudesta ja samaa mieltä oli myöskin runko joka oli tuolloin kasattu. Kukaan ei halunnut kaveriporukan neppailua. Pian ajatus kirkastui ja joukkuetta päätettiin brändätä ”laadukasta pelaamista ja treenaamista alasarjoissa” ajatuksella. Tämä edellä päätettiin alkaa hommaa markkinoimaan.

Ajatus laadukkaasta alasarja joukkueesta alkoi kantamaan hedelmää oikeastaan välittömästi. Hämmästyttävää kyllä, kaupungissa on paljon muualta työn perässä muuttaneita pelureita jotka eivät ole jatkaneet pelaamista juniorivuosien jälkeen. Juhannuskoivuja pystyttäessä rosterissa oli 15+2 pelaajaa ja heinäkuussa kyselyitä tuli lisää. Elokuussa jatkettiin siitä mihin heinäkuussa jäätiin. Olennaisena osana onnistumisessa näen kesätreenit. Sinne oli helppo kutsua uusia pelaajia mukaan läpi kesän. Sieltä pääsi joukkueen mukaan suoraan kokeilemaan missä mennään ja millaista porukkaa mukana on. Toisena asiana näin rohkean mainostamisen ja linjavedon siitä mitä tarjotaan ja kenelle.

Nimenhuuto pitää sisällään tällä hetkellä 20+2 rosterin. Lisää porukkaa otetaan vielä hetken verran mukaan, kunnes nähdään mihin osallistumismäärät harjoituksissa asettuvat. Pyrkimyksenä on taata aina peleissä sekä treeneissä vähintään 15+2 rosteri.

Vihellyksen kuuluessa Myllypurossa sunnuntaina, alkaa uusi aika SCH M2 joukkueen osalta. Alkaa pitkä ja raadollinen työ jonka varrelle mahtuu niin voittoja sekä katkeria tappioita. Määränpää on silti pidemmällä kun yksittäisissä peleissä, voitoissa tai tappioissa. Kaikkiaan tarkoituksena on pelata ehjä kausi ja kehittää mahdollisimman paljon pelaajia kauden aikana. Pelien pisteet ovat vain plussaa kehityksessä. Toki oman tavoitteensa joukkue on asettanut divaripeleihin.

Pelillisesti joukkue on vasta alkutaipaleella. Mitään kaunista katseltavaa jengin meno ei tällä hetkellä ole, mutta toivottavasti kauden aikana saadaan hommaa nippuun paremmin. Siksi valmennuksen sekä pelaajiston tulee suhtautua kauteen hyvin realistisesti ja ymmärtää treeneissä tehtävän työn tärkeys.

Joten näillä ajatuksilla SCH M2 alkaa rakentamaan kauttaan tulevana viikonloppuna Myllypurossa.

Terveisin

Juha

Valmentaja M2


   
Lisää uutisia
Sport Club Hyvinkää
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Kategoriat