04 Pojille menestystä Tallinnassa
Julkaistu: 28.05.2018 00.00

04 Poikien kausi päättyi edellisvuoden tapaan Tallinkfloorball turnaukseen Tallinnassa. Mukana oltiin kahdella joukkueella Red ja Black. Mukana matkassa oli 26 poikaa sekä poikien vanhempia ja sisaruksia kannustusjoukoissa. Turnaus oli mitä parhain kauden päätös aurinkoisessa Tallinnassa.

Black aloitti alkusarjan pelit perjantain aamuna 2-2 tasapelillä Sparta Automaailmaa vastaan. Toisessa pelissä tuli 2-1 tappio Turun FBC:tä vastaan. Lauantaiaamuna Blackin pojat olivat sisuuntuneet edellisen päivän peleistä ja heti aamusta tuli 5-3 voitto Nokian Krp:stä. Neljäs ja viimeinen alkusarjan pelissä selvä 5-0 voitto Loiskeesta. Tämä takasi toisen sijan alkulohkossa. Blackin pelit paranivat alkusarjan edetessä, jonka perusteella tiedettiin odottaa hyviä jatkopelejä.

Red aloitti peli perjantaina heti hienolla 4-2 voitolla Lopen LFT:stä. Toisessa pelissä niukka 4-3 tappio latvialaisista. Kolmas ja viimeinen peli päättyi 8-1 tappioon SBS:stä. Red oli hienosti alkusarjansa kolmas ja pääsi myös mukaan neljännesvälieriin.

Red aloitti neljännesvälierät lohkonsa voittanutta niin ikään latvialaista Kevakas Bulldogsia vastaan. Peli lähti tasaisesti käyntiin ja ensimmäisen erän jälkeen latvialaiset johtivat maalilla 2-1. Toisessa erässä latvialaiset pääsivät pääsivät niskanpäälle ja voittivat lopulta 6-1. Hyvä turnaus Redin pojilta!

Blackin neljännesvälierä vastustaja oli ruotsalainen IBF Ludvika. Peli eteni alussa tasaisesti, mutta Black ratkaisi pelin lopulta kahdella ylivoimamaalilla. Peli päättyi lopulta 4-2. Puolivälierässä vastaan asettui alkulohkossa Redin voittanut SBS. Pelistä muodostui loppuillan trilleri niin kentällä kuin myös katsomossakin. SBS meni heti alussa 1-0 johtoon, mutta sen jälkeen Black takoi kuusi maalia putkeen ja peli näytti selvältä. SBS aloitti kuitenkin kovan kirin Blackin poikien muutaman virheen saattelemana. Viimeisellä minuutilla SBS nousi 6-4 tilanteeseen, mutta sitä lähemmäs ei enää päässyt. Eli tuloksena Blackille hieno voitto ja paikka sunnuntain välierään!

Jos neljännesvälierä vaati katsomossa jo nitroja, niin sunnuntain välierä FC Tuusulaa vastaan oli vieläkin vaiherikkaampi. Tuusula meni alussa 1-0 johtoon, mutta Blackin tasoitus tuli kymmenennellä minuutilla. Tasoituksen jälkeen Black nousi 3-1 johtoon, joka kesti pelin viimeiselle minuutille. Tuusula nousi tiukalla kirillä tasoihin kahdella salama maalilla, kun peliä oli jäljellä 30 sekuntia ja jatkoaika näytti todennäköiseltä. Kaksi nopeaa takaiskumaalia pelin lopussa eivät kuitenkaan lannistaneet poikia. Kun peliä oli jäljellä vajaa 10 sekuntia, Erppa pääsi vauhdikkaasti nousemaan laidalta ja tarkka veto yläkulmaan ratkaisi pelin Blackille, kun aikaa oli jäljellä vain 4 sekuntia! Mikä ottelu – Finaalissa ollaan!!

Finaalissa vastaan asettui samasta alkulohkosta tuttu FBC Turku. Ennen finaalia pojat esiteltiin yleisölle suuren maailmaan tyyliin liekkien ja savukoneen avulla. Peli alkoi tunnustelevissa merkeissä ja pienessä Blackin painostuksessa. Ensimmäinen erä päättyi kuitenkin maalittomassa tilanteessa parista tolppalaukauksesta huolimatta. Toisen erän alkupuolella turkulaiset pääsivät kahden maalin johtoon tarkoilla kaukovedoilla. Maalien jälkeen SCH:n pojat jatkoivat kovaa painostusta ja 27 minuutilla pojat nousivat tasoihin kahdella Aleksin maalilla. Peli eteni tasatilanteessa viimeiselle minuutille asti, jolloin Black sai jäähyn, kun peliä oli jäljellä vain 40 sekuntia. Turku pääsi hyödyntämään ylivoimansa kun peliä oli jäljellä 16 sekuntia. Lopun kova kiri ei enää auttanut ja tuloksena oli finaali tappio viime vuoden tapaan, mutta hopeamitalit on hieno saavutus pojilta. Joukkue voitti talvella Helsinki Floorball Cupin ja nyt toinen Tallink turnauksessa - todella hieno saavutus pojilta. Erityiskiitos myös Redin pojille hyvästä kannustuksesta. Koko finaali löytyy Youtubesta Tallinkfloorball kanavalta. Peli alkaa kohdassa 4:01:25

Palkintojen jaossa olivat poikien ilmeet apeat, mutta kaunis kesäsää ja poikien hyvä yhteishenki nostivat tunnelman taas nopeasti totutulle tasolle. Paluumatkalla pelipaikalta linja-autossa kaikui koko joukkueen yhteislauluna Leskisen Juicen Eesti sekä Koivuniemen Paulan Aikuinen Nainen kappaleet. Iloinen koko joukkueen yhteislaulu bussissa kertoo hyvin koko joukkueen hyvästä yhteishengestä ja siitä missä urheilussa perimiltään on kyse. Ei voitto ole se kaikkein tärkein asia, vaan urheilun mukanaan tuomat unohtumattomat elämykset ja elinikäiset kaverit!

Tallinnan turnaus oli toinen joukkueelle ja tänäkin vuonna turnaus oli hyvin järjestetty, vaikkakin pelipaikkoja oli viime vuodesta poiketen kaksi ja tämä aiheutti hiukan haasteita kuljetuksille. Mutta muuten mukava ja hyvin järjestetty turnaus kauden päätteeksi. Voimme lämpimästi suositella turnausta ensivuodelle myös muille joukkueille.

Turnaus oli myös nykyiselle joukkueelle viimeinen yhteinen tapahtuma. Ensikaudeksi on perustettu yhteinen C2 kilpajoukkue SB-Pron kanssa sekä lisäksi ensikaudella SCH:llä tulee olemaan erillinen C2 haastajajoukkue. Yhteisjoukkueen pelaajavalinnat on jo tehty, mutta haastajajoukkueeseen mahtuu vielä lisää pelaajia. Joukkueeseen voi ilmoittautua Tästä

Red joukkueessa pelasivat: Andelin Niko, Jussila Oskari, Järvinen Jasper (MV), Kovanen Atte, Pirttilahti Jimi, Rissanen Jooa, Salenius Sisu, Tallgren Anttoni, Velin Valtteri, Kärki Hannes, Vattulainen Eero, Vähäkainu Micke ja Vähäkainu Mico.

Black joukkueessa pelasivat: Hämäläinen Elias, Karttunen Aleksi, Leppänen Niklas, Koskinen Santeri, Kullberg Iiro (MV), Lepola Erppa, Kaipainen Keevi-Kalle, Keikkonen Tuukka, Oksanen Santeri, Karpinski Arttu, Päivinen Roni, Hämäläinen Joona ja Siitari Jesse

Kiitos pojille hienosta reissusta ja hyvistä pelistä!