Miesten edustus: kausi alkaa Suomen Cupilla
4.9.2017 8:25 Uutisointi / Miehet

Miesten edustus: kausi alkaa Suomen Cupilla

SCH:n miesten edustusjoukkueen kausi polkaistaan todenteolla käyntiin tulevana viikonloppuna 9.- ja 10. syyskuuta Tuusulan SBH areenalla, kun pelit aloitetaan suomen cupin toiselta pelikierrokselta. Otteluita viikonlopun aikana tulee yhteensä neljä, kun kaikki toisen kierroksen joukkueet on jaettu kuuteen viiden joukkueen lohkoon. SCH:n kanssa samassa lohkossa jatkoon pääsystä kamppailevat IHS, Ä-J, VSS sekä PS Vissy. Jokaisesta lohkosta tiensä kolmannelle kierrokselle raivaavat kaksi parasta joukkuetta. Peliaika on juokseva 3x15min ja otteluissa ei ole jatkoaikaa. Ennakkoon lohkon joukkueita katsellessa voi todeta, että ylemmän sarjatason status, edelliskausien meriitit tai 90% suoritus kentällä, ei tule viemään yhtäkään joukkuetta seuraavalle kierrokselle.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu helsinkiläinen PS Vissy, joka juhli viimekauden päätteeksi nousua III-divisioonaan, voittamalla oman IV-divisioonan lohkonsa. PS Vissyllä on takanaan tältä kaudelta jo useampi ottelu, kun se raivasi tiensä Cupin toiselle kierrokselle vakuuttavasti, ottaen 7-3 voitot sekä SCW:stä, että myös Morning Glorystä. Tämän lisäksi PS Vissy on pelannut läpi kesän Arena Centerin kesäliigaa, jonka finaalissa se onnistui kaatamaan niin ikään Morning Gloryn. Nosto ottelusta: Mikä on pelituntuman ja vauhdin taso kun vastakkain on kauden ensimmäistä ottelua pelaava edustus sekä läpi kesän pelejä pelannut PS Vissy?

Toisessa ottelussa vastaan asettuu ennakkokaavailuissa lohkon voittajasuosikiksi nostettu IHS. Itä-helsinkiläiset pelasivat viime kaudella seurahistoriansa ensimmäisen kauden II-divisioonassa (1.lohko), sijoittuen kauden päätyttyä hienosti kolmanneksi. Kolmas sija on loistava saavutus nousijajoukkueelta, mutta täpärästi yhden pisteen erolla Divari-karsintapaikan häviäminen on varmasti lisännyt nälkää joukkueessa, joten IHS pistää varmasti suomen cupissa parastaan heti kauden alkuun. Nosto ottelusta: Viime kaudella IHS:n joukkueesta löytyi peräti 4 yli 24 maalin miestä, joten tulivoimaa ja ratkaisijoita joukkueesta löytyy. Tulitusta johtaa Divari kokemusta omaava ja alati vaarallinen Samu Saariokari.

Kolmantena SCH:n pelivireen pääsee testaamaan viime kaudelta tuttu Ä-J. Tuusulassa kotiottelunsa pelaava, lähinnä kaveriporukasta koottu Ääri-Jårmat, putosi viime kauden päätteeksi karsintojen kautta sarjapykälää alemmaksi ja aloittaa tulevan kautensa III-divisioonassa. Ajoittain erittäin viihdyttävää ja suoraviivaista salibandyä tarjoava Ä-J kompastui viime kaudella kokoonpanon pienuuteen. Pahimmillaan joukkue sai kasaan avaus viisikon lisäksi vain yhden vaihtomiehen ja se näkyi tuloksissa. Viime kauden ottelut päättyivät molemmat edustuksen voitoiksi lukemin 7-2 sekä 3-4 (ja). Huomion arvoista on tuo 3-4 jatkoaikavoitto, jossa Ä-J oli liikkeellä kahdella vaihtomiehellä, mutta pystyi silti kamppailemaan tosissaan ottelun voitosta, johtaen ottelua aina pelimiesten kympille saakka. Nosto ottelusta: Kuinka paljon Ä-J saa pelaajia liikkeelle kauden ensimmäisiin otteluihin ja näkyykö kentällä tekemisessä ne lihanpalat, joita Ä-J pelaajille varmasti jäi hampaankoloon viime kauden otteluista.

Toisen kierroksen viimeisessä ottelussa vastaan asettuu Vihdin Sali Sudet eli VSS. Toisen kautensa peräkkäin III-divisioonassa aloittava joukkue pelasi paikkansa toiselle kierrokselle ns. pitkän kaavan kautta: Ensimmäisessä ottelussa kaatui SBS Graniitti keskeytyksellä 13-1, toisessa ottelussa tuli tappio lohkon voittaneelle Uticalle tiukasti 5-6 ja kuoleman ottelussa se tyrmäsi SK Generalin lukemin 0-9. Historian saatossa edustus on kohdannut VSS:n aiemmin kaudella 2009-2010, kun joukkueet pelasivat samassa II-divisioona lohkossa. Tuolloin voitot menivät tasan, kummankin joukkueen haettua täydet pisteet vuoroin vieraista. Lukemat silloin olivat VSS - SCH 5-9 ja SCH - VSS 5-6. Huomion arvoista asiassa on se, että molemmissa joukkueissa pelaa edelleen samoja pelaajia kuin kaudella 2009-2010. Edustuksen puolelta tätä ”kunniaa” kantaa Ilkka Hägglund ja VSS:n puolelta Pekka Muhonen sekä kyseisellä kaudella 2009-2010 SCH:n pelipaitaan pukeutunut Markku Lönnberg. Nosto ottelusta: Jäljellä oleva panos jatkonpääsyn kannalta määrittää varmasti pelin intensiteetin sekä suunnan. Lisäksi mielenkiintoista on nähdä kuinka erotuomarinakin työskentelevä, rightin puolelta vaarallisesti ampuva ja ajoittain kuumanakin käyvä Markku ”Make” Lönnberg saa pidettyä hermot hallinnassa, kun vastassa on monia entisiä joukkuekavereita niin SCH kuin myös SB-Pro ajoilta.

Edustus pääsee siis aloittamaan kautensa heti tiukoilla otteluilla ja ne toimivat hyvänä valmistautumisena lokakuun alussa alkavaan sarjakauteen. Nämä ottelut näyttävät, että missä tällä hetkellä mennään ja mihin osa-alueisiin tulee erityisesti panostaa ennen sarjan alkua. Tällä hetkellä näyttää siltä, että lähes kaikki miehet pääsevät mukaan suomen cupin otteluihin. Ainoa varma poissaolija sunnuntain osalta on työkiireiden vuoksi Jukka Kuri. Lisäksi Mika ”ärppä” Äärinen kuntouttaa alavartalovammaa statuksella ”day by day”, joten päätös Ärpän pelikunnosta tehdään vasta viikonlopun kynnyksellä.


Ottelut pelataan Tuusulan SBH areenalla ja edustuksen ohjelma on seuraava:

Lauantai 9.9.2017
klo. 12.00 SCH - PS Vissy
klo. 14.00 SCH - IHS

Sunnuntai 10.9.2017
klo. 12.00 Ääri-Jårmat - SCH
klo. 14.00 VSS - SCH


   
Lisää uutisia
Miehet
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Kategoriat