D1 joukkueelle turnausvoitto!!
Julkaistu: 07.01.2018 00.00

D1 joukkue osallistui Helsinki Floorball Cup 2018 juhlaturnauksen 2004 syntyneiden poikien haastajasarjaan kahdella joukkueella, Red ja Black. Yhteensä turnauksessa oli 29 sarjaa ja yli 200 joukkuetta. Turnaus pelattiin kolmena päivän aikana ympäri Helsingin alueen salibandyhalleja. Turnaus oli SCH:n pojille menestyksekäs, Black voitti sarjan ja Red sijoittui 11:ksi!!

Red aloitti turnauksen perjantaina Loiske Nightmarea vastaan. Peli oli ensimmäisessä erässä tasainen, mutta toisessa erässä Loiske karkasi 6-1 voittoon. Perjantain tappiosta sisuuntuneena Red taisteli lauantaina ensimmäisessä pelissä Rangers Ahmoja vastaan. Peli oli alusta alkaen tiukkaa vääntöä ja hyvästä taistelusta huolimatta Redille pelistä 3-2 tappio. Tappio ei Red poikia lannistanut vaan alkusarjan viimeiseen peliin SB Vantaa Sharksia vastaan lähdettiin entistä kovemmalla sisulla. Red meni pelin alussa johtoon ja ensimmäinen erä eteni tasaisessa taistelussa. Toisessa erässä Red pojat saivat hyödynnettyä maalipaikat ja alkulohkon viimeisestä pelistä hieno 5-1 voitto. Voiton takuuna oli huipputorjuntoja esittänyt Jasper. Nollapelikin jäi väin 12 sekunnin päähän. Red sijoittui lohkossa kolmanneksi ja sunnuntaina oli edessä sijoituspelit.

Sunnuntain ensimmäisessä pelissä ÅIF Sinistä vastaan pelattiin taas tasainen peli. ÅIF sai väännettyä pelistä 5-3 voiton tehden viimeisen maalin tyhjiin. Turnauksen viimeiseen peliin Red sai vastaansa Steelers Valkoiset Hämeenlinnasta. Steelers meni pelissä 2-0 johtoon, mutta Red taisteli pelin kauan kaivatulla ylivoimaonnistumisella 2-2 tasoihin varsinaisella peliajalla. Peli ratkaistiin rankkareissa, joissa Red vei voiton!! Tuloksena Redillä turnauksessa hieno 11. sija. Red joukkueessa pelasivat #1 Jasper Järvinen, #2 Jooa Rissanen, #3 Valtteri Velin, #4 Tino Kivistö (lainassa Nurmijärveltä), #5 Olli Suur-Inkeroinen (lainassa Nurmijärveltä), #6 Sisu Salenius, #9 Micke Vähäkainu, #10 Teemu Anonen, #14 Eero Vattulainen, #15 Markus Raunio, #23 Atte Kovanen, #26 Anttoni Tallgren, #29 Jimi Pirttilahti, #30 Eemil Laine (lainassa Nurmijärveltä), #35 Niko Andelin ja #99 Arno Toivola.

”Paras turnaus Red joukkueelta. Peli on mennyt paljon eteenpäin ja pojilla oli todella hyvä taistelutahto. Erityisesti valmentajan mieltä lämmittää onnistuminen ylivoimalla, joka on ollut haaste sarjapeleissä”, kiittelee poikia Redin vastuuvalmentaja Mika Vattulainen.

Blackillä turnaus alkoi perjantaina nihkeästi forssalaista Fosua vastaan ja parin minuutin pelin jälkeen oltiin jo 2-0 tappiolla. Pojat saivat pelin edetessä vauhdin päälle ja lopulta tuloksena 6-4 voitto. Lauantain ensimmäisessä pelissä vastaan tuli tšekkiläinen Snipers Trebic. Peli oli alussa tasaista, mutta jo ensimmäisen erän puolessa välissä SCH:n pojat ottivat komennon ja lopulta selvän 10-0 voiton. Päivän viimeisessä pelissä ruutini 8-0 voitto M-Team 04/05 joukkueesta. Tämä tiesi lohkovoittoa ja sunnuntain aamun puolivälierään asettui vastaan LoSB Lohjalta. Peli alkoi jo yhdeksän jälkeen sunnuntaiaamuna, mutta SCH:n pojat olivat valmiina heti aamusta. Lohjalaiset on voitettu kahdesti aluesarjassa tällä kaudella ja nytkään pojat eivät antaneet lohjalaisille mahdollisuutta ja 4-0 voitto. Peli oli Iirolle kolmas nollapeli peräkkäin turnauksessa!

Välierässä vastaan asettui FC Tuusula. Peli alkoi SCH:n hallinnassa ja pojat menivät jo 3-1 johtoon. Mutta muutaman jäähyn jälkeen peli olikin toisen erän alkupuoliskolla 4-4 tasatilanteessa. SCH:n pojat saivat kuitenkin taas pelin kulkemaan, lopputuloksena 7-4 voitto ja finaali paikka! Finaalissa oli vastassa PSS Keltainen Porvoosta. Black hallitsi peliä ensimmäisessä erässä ja pääsi 1-0 johtoon, mutta PSS pääsi tasoittamaan ylivoimalla. Toisessa erässä Black jatkoi kovaa painostusta, joka tuotti tulosta. Finaali päättyi 5-1, jonka jälkeen pojat pääsivät nostamaan pokaalin ilmaan kapteeni Joona Hämäläisen johdolla!!! Finaalin parhaana SCH:stä palkittiin #4 Tuukka Keikkonen. Turnauksen tulospalveluongelmien takia pistepörssiä ei ole saatu päivitettyä, mutta ilman virallisia tilastojakin voidaan todeta, että Blackin #18 Aleksi Karttunen on pistepörssin kärkisijoilla ja onnistumisia oli muutenkin laajalla rintamalla. Joukkueessa pelasivat: #3 Jesse Vanhakoski (lainassa Riihimäeltä), #4 Tuukka Keikkonen, #8 Jesse Siitari, #12 Joona Hämäläinen, #13 Erppa Lepola, #18 Aleksi Karttunen, #19 Roni Päivinen, #20 Santeri Koskinen, #24 Niklas Lepäänen, #34 Arttu Karpinski, #36 Iiro Kulberg, #39 Lauri-Matti Mäntylä ja #47 Santeri Oksanen.

”Todella hienoa taistelua ja yhteispeliä koko joukkueelta turnauksen läpi. Pelit paranivat koko ajan turnauksen edetessä. Erityisen hyvin pojilta onnistui blokkauspeli ja vastustajien vedot saatiin hyvin estettyä ja vastaavasti maaliteossa oltiin tehokkaita. Jokainen poika onnistui turnauksessa hyvin”, kehuu poikia joukkueen vastuuvalmentaja Matti Siitari.

Jokohan seuraavalla kerralla Black lähtisi haastamaan ikäsarjan huiput kilpasarjaan. Lisää tunnelmia turnauksesta ja myös video palkintojen jaosta löytyy: www.facebook.com/SCHP04

Kummankin joukkueen kevään aluesarja käynnistyy ensiviikonloppuna! Myös ilmoittautuminen Tallinnan kevään turnaukseen on käynnissä! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin! Kiitos Pojille!