Julkaistu: 27.04.2022 00.00

Etelä-Suomen aluelopputurnauksen hopeaa SCH Tiikereille!

Pitkä kausi sai komean päätöksen la 2.4. – su 3.4. pelatussa aluelopputurnauksessa etelän parhaiden joukkueiden kesken.

Tiikerit aloitti lauantain puolivälieräpeliin valmistautumisen yhteisillä aamutreeneillä Vehkojan koululla, jotta ollaan valmiina pelituntumassa heti alkuillan (klo 17.15) ratkaisevassa tulos tai ulos puolivälierässä SB Vantaata vastaan.

Joukkue pystyi käsittelemään jännittävän tilanteen SB Vantaata paremmin ja löi otteluun vahvat alkutahdit varsinaisella pyörremyrskyllä, 4-0 johto ajassa 3.46 ja tästä ei vastustaja enää toipunut. Peli eteni vahvassa kontrollissa loppuun saakka ja lopulta taululla murskaavat 11-2 lukemat kun vielä syksyllä pelasimme tasaisen 10-7 voittopelin kotiturnauksessa. Kohti sunnuntain semifinaalia.

Semifinaalissa tuttuakin tutumpi Oilers Tornados vastaan joille olimme hävinneet kaksi edellistä sarjapeliä, viimeisimmän tiukasti maalilla, jossa löytyi toimiva pelisapluuna heidän vahvaa pallollista peliä vastaan. Vahva alku ja maali ensimmäiseen vaihtoon, pari lisää ja erätauolle 3-1 johdossa. Toinen erä vakuuttavasti 3-0 ja muutama maali lisää kolmannen erän puoliväliin mennessä ja vankka 8-2 johto vaikutti katkaisevan lopullisesti Oilersin uskon mahdollisuuksiinsa. Loppusummerin soidessa taululla 10-3 voittolukemat ja juhlat käyntiin. Luvuista huolimatta ottelu ei ollut todellakaan helppo ja vaati joukkueelta vahvan sitoutumisen pelitapaan ja yhteiseen tekemiseen. Tässä onnistuminen oli edellytyksenä aivan huippusuoritukseen jolla voitto irtosi vaikka altavastaajana peliin lähdettiinkin.

Finaalissa vastaan asettui eliittisarjan voittaja EräViikingit joka murskasi omassa välierässään Oilers Blacknightsin 9-2. Kauden aikana EräViikingit kohdattiin kolmesti, joista yksi voitto ja pari niukkaa tappiota.

Ottelu eteni juuri niin tasaisesti kuin osasimme ennakoida. Kolmannessa erässä Tiikerit osoitti sisukkuutta ja nousimme kaksi kertaa tasoihin, ensin 4-2 tilanteesta ja vielä kertaalleen 5-4 tilanteesta tasoitus 5-5:een ajassa 42.18. Edessä 10 minuutin jatkoaika äkkikuolemalla.

Jatkoaika oli tiukka ja molemmilla muutamia hyviä laukauksia ennen vajaan viiden minuutin kohdalla syntynyttä ErVin (onnekastakin) voittomaalia. Kulmalyönnistä sokkona pallo maalille joka pomppi meidän oman pelaajan mailasta maaliin, ei aivan toivottava tai finaalin arvoinen ratkaisu, mutta sitähän se urheilu joskus raadollisimmillaan on. Kova pettymys.

ErVille onnittelut upeasta kaudesta ja kaikista kohtaamisista jäi fiilis, että jos jonkun muun kuin meidän piti kultaa voittaa niin juuri ErVin, vahva, tasainen ja rehdisti taisteleva joukkue.

Pettymyksenkin jälkeen hopea on äärimmäisen kova ja arvostettava suoritus, hieno onnistuminen joukkueelta huippujoukkueiden/seurojen keskuudessa. Tästä valtavan ISO kiitos pelaajille, taustoille, valmennukselle ja kannattajille jotka pitivät äänekästä kannustusta erityisesti jännittävässä finaalissa.

Kausi lyhyesti yhteenvedettynä:

Syksyllä upea lohkovoitto tappioitta (4 voittoa ja 1 tasapeli) ylemmässä kilpasarjassa, jolla varmistettiin paikka Etelä-Suomen eliittisarjassa.

Eliittisarjassa tasaista hyvää suorittamista laadukkaita vastustajia vastaan kun jokainen kohdattiin kolmesti eli yhteensä 15 ottelun runkosarja. Saldoksi näistä 9 voittoa, 1 tasapeli ja 5 tappiota maalisuhteella 127-87. Yhtä lukuunottamatta kaikki tappiopelit päättyvät 1 tai 2 maalin tappioon.

Lopulta sijoitus eliittisarjan 3. jolla varmistettiin suora paikka aluelopputurnauksen puolivälierään. Välieräpaikkakaan ei ollut kaukana, ainoastaan 2 pisteen päässä ja lohkovoittokin vain 4 pisteen päässä. Lohkovoittajaksi pelasi EräViikingit ja kakkoseksi Oilers Tornados, molemmat kaadetiin kertaalleen kauden aikana.

Kaikkiaan kauden aikana pelasimme virallisia sarjapelejä 23, joista ainoastaan 6 tappiota. Tämä kertoo hyvästä tasaisuudesta ja rutiinista joukkueen suorittamisessa.